Bangkok-Panorama

“Land van de eewige glimlach”

Na een kleine 11 uur vliegen stop of nonstop komt u aan Bangkok international airport waar voor u een wereld zal open gaan aan respect. Thailand het meest boedistiche land van Azie. Het tijdsverschil met Nederland is +7 uur

Om u een indruk te geven, de hoofdstad Bangkok telt evenveel inwoners als heel Nederland, een kleine 15 miljoen. Maar ondanks dit aantal mensen is het schoon en netjes. Een wir war van wegen leid u naar de koningklijke paleizen waar alle facetten van Thailand duidelijk zichtbaar worden.

Vanuit Bangkok waar u zult landen kunt u verschillende kanten het land verkennen. Het noorden zal u verbazen over de cultuur en bergen welke natuurlijk worden omgeven door rijstvelden. De bekende langnekken wonen daar. Ook zijn er mogelijkheden om de river kwai te bezoeken. Ook mag een bezoekje aan de bekende floting market niet ontbreken waar alle soorten goederen , specerijen, kleding en andere zaken aan de man worden gebracht.

In het zuiden van Thailand liggen vele bekende plaatsen waar u kunt genieten van de Aziatische zon en onder een palmboom kan genieten van een heerlijk drankje. Plaatsen als Pattaya , Phuket stop of nonstop , Hua-hin , en koh samui zullen u verbazen. Het 24 uursleven is een walhalla voor de liefhebbers van het uitgaansleven terwijl voor die gene die wat meer rust willen de kust een inspiratie kan zijn.

Enkele nuttige tips

We raden u een paar zaken aan. Ga voor elke reis waar u ook naar toe gaat in Azie, eerst even langs de GGD waar u alle informatie zult vinden over de nodige vaccinatie’s die nodig zijn voor uw bestemming. Afdingen is heel normaal in Thailand ,valuta convertor ook al gaat het om 10 euro cent als u het niet doet dan vindt men u vreemd. Omdat Thailand boedistisch is en een land met veel respect voor u, wordt er ook respect van u gevraagd. Als u de boedistische tempels gaat bezoeken, geen hemd of ontblote schouders en geen korte broeken/rokken aantrekken. Denk niet dat Thailand Spanje is waar alle costa’s vol liggen en op elke hoek friet of balletjes gehakt gehaald kunnen worden. Maar als u houdt van de Aziatische keuken dan is dit echt een aanrader, ook al is deze aangepast aan de europese smaak papillen. Houdt ook de zon in de gaten deze kan roet in uw reisplanning gooien, deze is sterker dan u denkt.

sunrise-over-phuket-thailand-hdr-panorama