KL panorama

 

Het land op de evenaar

Maleisie het land tussen Thailand en indonesie,bestaande uit 2 delen. Het peninsular en de 2 andere gebieden Sabah en Sarawak, ook wel oost en west maleisie genoemd. Het vaste land bestaat nog 55 % uit regenwoud en is daarmee het grootste van de wereld. Door het land heen van noord naar zuid gaat een berg keten welke hoogte’s heeft van 1200 meter. Doordat er nog zoveel vegitatie is kunt u oog en oog komen testaan met een neushorrn,tijgers,panters,olifanten tapeirs maarr ook apen welke u gemakkelijker zult tegen komen.

Taal en Temperatuur

De officele taal is Bahasa Malaysia welke u gemakkelijk kunt op pakken. Vele woorden zijn afgeleid van het Engels. Deze moedertaal is in de vere omtrek tevinden van zuid Thailand tot in indonesie en in het zuiden van de Filipijnen, de tempretuur ligt het gehele jaar door door tussen de 20 en de 33 graden maar in de dorpen en steden kunnen deze nog hoger worden. Terwijl in de bergen de tempretuur lager uit kan vallen. In het noord oosten is vanaf november tot april een moeson en vanaf mei tot oktober in het zuidwesten.

Omgeving

U zult er prochtige exotische stranden vinden en schitterende resorts en hotels. Van zeer grote luxe tot aan nemelijke pretig geprijsde geusthouse’s. Het eten is aangenaam pittig en in de grote steden kunt u ook europees eten tegen een goed betaalde prijs. In Maleisie vind men 3 grote aziatische culturen,het maleis,Chinees en het india’s. Deze wonen met z’n alle bij een in het mooie en culturele hoog staande maleisie. Daarom gaat u genieten van de gast vrijheid van de maleisier dan uit respect doe uw schoenen uit waarneer u hun huis betreed. Schouders en knienen bedekt houden waarneer u een moskee bezoekt. De bevolking is beleeft en behulpzaam. Respect is zoals in vele zuid-oost azie landen hoog. Wie respect zal geven zal dat zeker terug krijgen.

Enkele nuttige tips:

  • Fooien en tips , in de duurdere restaurant en hotels moet u rekening houden met een fooi van 10%.Afdingen is normaal en het kan u geld schelen maak daar gebruik van.
  • Fotograferen, je kunt er prachtige plaatjes maken van alles neem wel reserve batteijen mee deze zijn erg prijzig terwijl het ontwikkelen erg goedkoop is.
  • Tijdsverschil, het tijdsverschil is 6 uur in de winter en 7 uur in de zomer
  • Eten en drinken,het is goed en goedkoop vanwege de vele culturen is er een vescheidenheid van eten.Je kunt er voor weinig al bij stalletjes langs de weg eten.
  • Vlucht , de vlucht tijd is afhanklijk van van de vlucht.Een rechtstreekse vlucht duurt gemiddeld 12 uur terwijl met een overstap je er wel 16 tot 20 uur over kan doen.
  • Psporrt en visum, denk er om dat uw paspoort na thuis komst nu een half jaar geldig moet zijn,een visum is nodig bij een verblijf van 3 maanden en langer.
  • Geld en valuta,Pinnen in Maleisie is goed,in de grote shopping mails kunt u zelf pinnen.zorg er wel voor dat u uw pasje niet uit het oog verliest. Als u contanten bij u heeft vraag dan in het hotel voor een kluisje.De munt eenheid is Ringgit en voor 1 euro krijgt u er 4.
  • Acommodatie , van zeer luxieus tot zeer goedkoop.All inclusief resorts zijn er nog niet echt. Terwijl hotels en eco resort er in overvloed zijn. Het geniet wel de aanbeveling om een kamer met Airco tenemen dit houdt de insekten buiten en u verblijft in een aangename verkoelde ruimte.