Leg uw herinnering vast!

Het zal u vast niet zijn ontgaan, foto’s zijn weer hip en happening. Tegenwoordig kan iedereen een foto maken die dezelfde kwaliteit heeft als een foto afkomstig van een professioneel fotograaf.  Dit heeft te maken met de technologische ontwikkelingen die de fotografie heeft doorgemaakt.

Was kleurgebruik op de allereerste foto’s onmogelijk? Tegenwoordig is elke foto van dezelfde hoogstaande kwaliteit met perfect kleurgebruik. Het maken van foto’s wordt steeds makkelijker en de prijzen van digitale camera’s zijn goed betaalbaar voor het grootste deel van de Nederlandse bevolking.

Wilt u graag uw foto net dat beetje extra geven dan kunt u kiezen voor een spiegelreflex camera. Dit soort camera’s werden vroeger alleen gebruikt door professioneel fotograven, nu worden er echter ook steeds meer spiegelreflex camera’s gebruikt en gekocht door amateur fotografen of bijvoorbeeld door gezinnen. Een spiegelreflexcamera geeft een foto net dat kleine beetje extra. Daarnaast zitten er diverse functies en mogelijkheden op waardoor er panorama foto’s gemaakt kunnen worden.

Niet alleen de technologische middelen om foto’s te maken is vooruit gegaan maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om foto’s te gebruiken. Nadat ik vroeger mijn rolletje af liet drukken plakte ik de foto’s in mijn foto album. Wanneer ik behoefte had om herinneringen op te halen pakte ik mijn foto album erbij en bekeek ik met veel plezier de foto’s terug. Tegenwoordig worden fotoalbums vaak niet meer gebruikt, mensen kiezen ervoor om hun foto’s op anderen manier te laten zien. Zo kun je tegenwoordig je foto op bijvoorbeeld een kussen laten drukken, maar je kunt er ook voor kiezen om je foto op een linnen canvas te laten drukken. Kortom een foto kan zoveel meer zijn dan gewoon een vastgelegd moment.