Cambodja ligt in het zuidoostelijke van het vaste land van Azië. Met een oppervlakte van ruin161.000km2 is het bijna 4 ½ keer zo groot als Nederland. Het aantal inwoners is volgens de laatste schatting 11,5 miljoen en de bevolkings dichtheid is 63 per vierkante kilometer, dat is ook veel lager dan in Nederland. Aan de west kant grenst het aan Thailand en in het oosten vormt het de grens met Vietnam en aan de zuid kant de Golf van Thailand.

1900a

Natuur

Het landschap is verbluffend anders in het landschap van Cambodja ligt het Tonle Sapmeer. Het meer wordt omgeven door savanne’s, de rand van deze vlakte’s wordt gevormd door een relatief lage berg ketens. Aan de kust in het zuiden van Cambodja vind u een paar rotsachtige kustlijnen. De paar vlakke kust streken die er zijn zijn parel wit en de temperatuur van de golf van Thailand is aangenaam. Naast de mooie rots achtige kust lijn en de Tonle Sap zijn er nog een aantal rivieren. De grootste is Mekong Deze stroomt helemaal naar China toe en mond dan uit in de Grote oceaan.

Klimaat

Ook kent Cambodja 3 klimaten. Een tropisch moesson klimaat, temperaturen van 28-29 graden. De temperaturen schommelen nooit meer dan 15 graden , in de wintermaand (december) is het kouder dan 12 graden. terwijl achter in mei de temperatuur kan oplopen tot 40 graden. Deze enorme regenval kan uw het reizen zeer lastig maken daarom is de beste reistijd in de droge tijd periode zijn maar houd u er wel rekening mee dat de droogte en temperatuur u wel eens fataal kunnen worden.

Bevolking

De bevolking van Cambodja is grotendeels Khmer dit was ook de machtigste ongeveer 90% is Khmer. Ook komen en volkeren voor als Chinees, Vietnamees, en Cham samen maken zij ongeveer de 12 miljoen inwoners.

Geografie

De hoofdstad Phnom Penh was ook wel het Parijs van Azië genoemd. Door Franse invloeden en de vele terrassen waart een croissantje gegeten kon worden had het ook wel wat weg van Parijs.

Ontwikkelingen

Maar door de burger oorlog is dit beeld sterk veranderd. De laatste jaren is Phnom Penh weer in de lift, de wegen zijn hersteld en de aantal winkeltjes waar leuke snuisterijen tekoop zijn volgens elkander snel op. Maar door her als maar stijgende kapitalisme heeft dat ook zijn naderen, vuilnis staat soms hoog opgestapeld waardoor ziekte toch de kop weer op duiken.
De stroom toevoer hapert en valt regel matig uit. Er leven enkele ongeveer 1 miljoen mensen deze zijn vriendelijk en trots. Trots op hun ongekende schatten van het nationale museum en de Wat Pra keo een boedistische tempel met zilveren stenen.

Taal

In Cambodja kunt u goed met de Engelse taal uit de voeten maar ook als u een paar woorden Chinees of vietnamees spreekt kunt u uw weg wel vinden.
De mensen die in de toerisme industrie werken gebruiken Engels als voertaal.

Toerisme

De Hotels schieten met bosjes de grond uit en een controle op goede en minder goede hotels zijn er nog niet. Wel willen wij u nog op wijzen dat als u besluit om een bezoek tebrengen aan fascineert Cambodja enig informatie in tewinnen bij de plaatselijke GGD. Ook al zijn er geen verplichte vaccinatie nodig toch kunnen wij u zeggen dat het de aanbeveling geniet. Zoals bij vele landen in Azië “drink NOOIT kraan water haalt water uit de fles welke ook nog dicht is. Malaria en andere ziekte’s zijn nog niet uitgebannen.

Cambodja-Angkor-wat