Zo kies je de juiste camera om mee op reis te nemen
Zo kies je de juiste camera om mee op reis te nemen
Zo kies je de juiste camera om mee op reis te nemen
Gamebedrijf Razer komt met backpack voor on-the-road gamers
14/04/2015
0

Bij een reis of vakantie horen natuurlijk mooie foto’s om jaren later weer samen met vrienden en familie te bekijken. Maar wat voor soort camera neem je nou mee als je op vakantie gaat? En waar kun je de beste plaatjes mee schieten?

Hieronder hebben we voor jou 3 opties uitgelicht met de voor en nadelen!

Smartphone

77537d0cb9b30b559efab93369427efdf8e6e6ec-xlarge

Er was een tijd dat je geen fatsoenlijke foto’s met je telefoon kon maken, maar die tijd is gelukkig voorbij. De nieuwste smartphones zoals de iPhone 6 en Galaxy S6  kunnen uitstekende foto’s maken, mits je weet hoe je ermee overweg moet.

Je smartphone als camera gebruiken is prima voor als je ‘even snel’ wat plaatjes wilt schieten maar niet per se veel tijd kwijt wilt zijn met fotografie tijdens je reis. Daarnaast bespaar je een hoop ruimte in je koffer/backpack aangezien je je smartphone (hopen we…) toch al bij je hebt.

Voordelen: lichtgewicht, prima voor een Facebook fotoalbum, kan ook filmen

Nadelen: je moet maar net weten hoe je een mooi plaatje schiet met een smartphone, vaak nabewerking nodig

Systeemcamera

P1060706

Voor de enthousiaste fotografen onder ons raden we aan om een systeemcamera mee op reis te nemen. Ze hebben een relatief kleine vormfactor – net zoals een smartphone – maar hebben de luxe van verschillende lenzen.

Over het algemeen schiet je met een systeemcamera een stuk mooiere plaatjes en vanwege verschillende lenzen kun je zelf bepalen of je voor een vaste lens gaat of een zoom-lens.

Voordelen: bijna DSLR kwaliteit, vaste lensen, zoom-lenzen

Nadelen: goede lenzen kunnen prijzig zijn, veel lenzen nemen ruimte in beslag in de koffer/backpack

DSLR/Spiegelreflex

Screenshot_8

Tot slot hebben we natuurlijk de DSLR’s. Dit zijn letterlijk en figuurlijk de grote jongens in het fotografie wereldje en daarom moet je jezelf goed afvragen wat voor soort foto’s je wilt maken tijdens je vakantie.

Met een beetje kennis van fotografie kun je met een goede DSLR professionele foto’s maken met uitzonderlijke kwaliteit. Je kan ze eventueel zelfs naderhand bewerken en gebruiken een collage, fotoalbum of zelfs je foto’s op een linnen canvas laten drukken.

Voor de kwaliteit lever je helaas wel de compacte vorm en een hoop gewicht in. Maar goed, zolang je niet een extreem actieve vakantie of reis hebt gepland kan een DSLR in veel situaties de mooiste plaatjes schieten!

Voordelen: hoge kwaliteit foto’s, verschillende lenzen, foto’s kunnen worden afgedrukt op hoge kwaliteit

Nadelen: duur, zwaar, niet echt handig op een ‘actieve’ reis

No comments so far!
Laat een reactie achter