05/06/2014
0

Wat doe je om aan te tonen dat veel beelden op sociale media als Facebook en Twitter niet altijd goed overeenkomen met de werkelijkheid?

Nou, als je Zilla heet, 25 jaar bent en een schoolproject voor de boeg hebt dan maak je iedereen in je kringen wijs dat je twee maanden gaat backpacken in Azie.

download

Schoolopdracht

Om een voldoende te halen voor haar schoolopdracht begon Zilla afgelopen jaar dus met het opzetten van een digitaal toneelstuk.

Hiermee vertelde ze haar familie en vrienden dat ze ging backpacken in Azie voor een kleine twee maanden en iedereen regelmatig zou updaten via een blog, skype en sms’jes.

Na 5 weken van Skypen met ouders, het updaten van een blog en sms’jes versturen op gekke tijdstippen – vanwege het tijdsverschil – vertelde ze uiteindelijk bij RTL Late Night haar verhaal.

Statement of ronduit liegen?

Natuurlijk zorgde haar stunt voor veel commotie en onrust, vooral onder Zilla’s familie. Zoals vanzelfsprekend waren zowel de ouders als grootouders doodongerust en heeft mama Zilla twee dagen niet met haar dochter gepraat.

Met haar stunt wilde Zilla duidelijk maken dat veel dingen die we dagelijks op Facebook en Twitter voorbij zien komen maar een klein deel van de werkelijkheid laten zien.

Blijkbaar was het vrij simpel om honderden mensen ervan te overtuigen dat je twee gaat gaat reizen in Azie, terwijl je al die gewoon in je kamer zit en je photoshop skills aan het opkrikken bent.

Tja, hoe dan ook, Zilla sloot haar schoolproject wel af met een 7,5!

No comments so far!
Laat een reactie achter