12/12/2013
0

Waar de één compleet tot rust komt op een parelwit strand met een cocktail in de linkerhand en een zomerboek in de rechter, is de ander pas écht gelukkig op een parelwitte piste. Of het nu gaat om de prachtigste panoramabeelden, de gevaarlijkste afdalingen of de nieuwste aanvulling op je bucket-list; de bijzonderste wintersportgebieden ter wereld hebben wij hieronder voor je uiteengezet.

Telluride, Colorado, Verenigde Staten van Amerika

Voor de echte panoramaviews moet je naar Telluride. Op de afdaling ‘See Forever’, die ook voor amateurskiërs prima te doen is, geniet je elke seconde van een verstrekkend uitzicht. Fijne bijkomstigheid is dat de liften en pistes eigenlijk nooit druk zijn. Sterker nog, soms heb je het idee dat je helemaal alleen in de stilte bent, en ‘Forever’ ziet terwijl je langzaam weer de beschaving in glijdt. Wil je deze ellenlange uitzichten vastleggen op de gevoelige plaat? Lees dan eens onze tips voor fotografen!

telluride-wintersport-gebied

Chamonix, Frankrijk

Chamonix staat bekend als de geboorteplaats van extreme skiing, onder het motiverende motto “You fall, you die”. In de schaduw van de Mont Blanc en andere Franse, Italiaanse en Zwitserse gletsjerbergen, vind je ’s werelds steilste per lift bereikbare afdalingen. Dit is de place to be voor de daredevil; dit is de plek om met je ski-excellence te pronken op rotswanden waar je mond van openvalt en de meest technische banen die je misschien ooit zult zien. Gelukkig zijn er voor de minder geoefende wintersporter ook genoeg pistes waar een verkeerd ingeschatte bocht niet meteen voor gebroken benen zorgt.

Lapland, Finland

Hoewel de regio Lapland in Finland met zijn 93.000 km² natuurlijk geen resort op zich is, en zoals wij eerder al schreven steeds populairder wordt als vakantiebestemming, is de magie van deze thuisbasis van de Kerstman in heel het gebied te voelen. Is het niet de zachte poedersneeuw die kraakt onder je ski’s, de trip met de huskyslee waarbij je alleen de sporadische blaf van een hond hoort, het bouwen van je eigen sneeuwhut en het vissen door een wak, of het avontuur door de stille besneeuwde bossen op de sneeuwscooter, dan zullen altijd de Noorderlichten je trip nog kunnen verlichten.

Niseko, Japan

Niseko, gelegen in het noorden van Japan, is de beste skilocatie van het land en heeft misschien wel de beste sneeuw van de wereld. Met de vederlichte poedersneeuw en het prachtige achterland, worden alleen zonaanbidders in dit gebied; door de invloed van buurman Siberië is er een constante sneeuwtoevoer, maar schijnt de zon eigenlijk nooit. Het achterland is te bereiken via speciale (geheime) weggetjes en met begeleide tours, met of zonder helikopter. Met name door de komst van Australiërs is het skiresort zeer toegankelijk voor buitenlanders, wat zeker gewenst kan zijn in een excentriek land als Japan. Afdalingen worden geroemd om de geweldige off-piste mogelijkheden en vanaf veel pistes heb je een fantastisch uitzicht op Mount Yotei. De perfecte locatie om als sushi-liefhebber van de meest zachte sneeuw te genieten. Gebruik onze tips om in een land als Japan niet te verdwalen en alles uit je vakantie te halen wat er in zit.

chamonix-wintersport-gebied

Jackson Hole, Wyoming, Verenigde Staten van Amerika

“Ooit zal iemand daar skiën”, zei guide Barry Corbet tegen zijn baas in 1960. Ze staarden omhoog naar een smalle besneeuwde spleet in een rotswand. Sindsdien staat Corbet’s Coulier, Jacskon Hole bekend als de engste piste van Noord-Amerika.

De vrije val aan het begin van de afdaling kan zo’n lullige twee tot een wrede negen meter zijn; dit hangt af van de hoeveelheid sneeuw. Zodra je neerkomt, moet je je gewicht naar voren gooien en direct een scherpe bocht naar rechts maken om een rots te vermijden. Het alternatief is een sprong van minstens zes meter hoog. Deze is enger, maar je hoeft geen rekening te houden met de rotsen. Als je deze eerste 200 meter hebt overleefd, gaat de afdaling over in een fijne poedersneeuwpiste die niet steiler wordt dan 40 graden en gemiddeld zo’n 15 meter breed is. De echte terreur zit hem dus in het begin; het kost skiërs dan vaak ook meerdere bezoeken voordat ze de moed verzameld hebben ervoor te gaan.

De juiste kleding

Besluit je een van deze winterse topgebieden te bezoeken, zorg dan dat je jezelf goed warm aankleedt. Het dragen van de juiste skikleding voor koude gebieden is erg belangrijk, en hier komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Lees hier onze adviezen, zodat je optimaal en zonder zorgen van deze bijzondere plekken kunt genieten.

No comments so far!
Laat een reactie achter