20/09/2013
0

In special destinations als Maleisië en Vietnam kan het aangenaam toeven zijn. Maar de hitte kan ook verzengend zijn en de buien in de regenseizoenen slopend. Voor al deze omstandigheden wil je de juiste kleding hebben. Je let er waarschijnlijk ook op dat je niet te veel kilo’s in je backpack kwijt moet, want lopend door de stad op zoek naar een slaapplek wordt anders wel een erg vermoeiende exercitie. Vooral als de zon met 38 graden in je nek brand is dat geen pretje.

backpacken-lichte-kleding

Tips

  • Het gewicht van je kleding is iets waar je veel op kunt besparen. Een dikke trui is zwaar en neemt veel ruimte in beslag. Een fleecevest houdt je ook warm en weegt een stuk minder. Zorg daarnaast voor een aantal luchtige shirt, altijd makkelijk!
  • Veel kleding kun je ook ter plaatse kopen. Dat is zeker in de special destinations een stuk goedkoper.
  • Kies voor een luchtige en lichtgewicht regenjas van Micro Travel materiaal, een combinatie van lichtgewicht micropolyamide en luchtig, gekamd katoen. Dit materiaal heeft een extreem ademend vermogen, is UV-bestendig en kreukvrij. Ideaal voor het regenseizoen in een land als Maleisië en is o.a. bij Bever verkrijgbaar.
  • Het loont om te zorgen voor goede schoenen omdat je vaak lange afstanden met je backpack loopt. Sandalen zijn altijd een goede keuze als je in warme landen reist.

tips-backpacken-droom

Het is dus verstandige het nodige voor te bereiden aan de samenstelling van je bagage. Eenmaal alles geregeld, kun je je vooral richten op het regelen van een slaapplek, vervoer en het uitzoeken van het leukste feest op een mooi strand. Een goede voorbereiding is het halve werk en maakt er nog meer een onvergetelijke belevenis van!

No comments so far!
Laat een reactie achter