27/11/2012
0

Tijdens reizen komt u langs zo veel adembenemende plekken dat u deze wel moet vastleggen. Fotograferen is dan ook een belangrijk aspect van reizen, immers er is geen betere manier om herinneringen vast te leggen. Daarnaast kan u vakantiefoto de titel ‘Vakantiefoto van het jaar 2012’ winnen. Voor meer informatie klikt u hier.

Hoe winnen?

Om ervoor te zorgen dat uw foto deze titel inderdaad gaat winnen hebben wij enkele fotografie tips. Het maakt niet uit of u nou een beginnende fotograaf bent of een ervaren fotograaf. Deze tips zijn makkelijk en simpel te gebruiken in de praktijk. Enkel aspecten zijn cruciaal als het aankomt op fotografie. Een daarvan is de belichting, immers een op een overbelichte foto zie je niets en als je te weinig licht heb zie juist weer te weinig. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar het licht voordat u gaat fotograferen.

Daarnaast kunt u zelf ook invloed uitoefenen op de hoeveelheid licht die binnen komt. Dit kunt u doen op twee manieren: de grootte van het gat aanpassen en de tijdsduur dat het gat geopend is kan worden aangepast. De grootte van het gat wordt diafragma genoemd. Je kunt zelf instellen hoe groot je het diafragma wilt hebben, hoe kleiner het getal hoe groter het diafragma.

vakantieDoor middel van de tweede manier beïnvloed je de tijdsduur dat het gat geopend is. Deze tijdsduur wordt ook wel sluitertijd of shutter genoemd. Vaak valt deze tijd af te lezen van het display. Het getal wat erop staat moet worden gelezen als van een /100.  Hoe groter het getal hoe korter de sluitingstijd. Afhankelijk van de locatie is het verstandig om je camera daarop aan te passen. Op het moment dat u zichzelf in een lichte omgeving bevind zal de camera de neiging hebben om de foto onder te belichten. Het tegenovergestelde voor een foto in een donkere omgeving. Bovenstaande tips kunnen u helpen met het maken van de perfecte foto.

Tips

vakantiefotoNaast de belichting zijn er nog vele andere aspecten die cruciaal zijn als het aankomt op fotografie. Echter is het verstandig om stap voor stap aan de gang te gaan. Wilt u echter meteen aan de slag. Dan kunt u het beste een kijkje nemen op www.fotografietips.nl. Op deze website kunt u alles vinden als het aankomt op fotografie. Van fotografietips tot fotoapparatuur maar ook de beste foto decoratie. Foto decoratie is een combinatie tussen een foto verwerkt als een decoratiestuk. Dit is de laatste jaren erg populair. Zo zijn er diverse manieren waarop u uw foto als decoratie kunt verwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld als uw foto op canvas, of uw foto op aluminium. Een andere manier is uw foto laten drukken op een voorwerp zoals bijvoorbeeld een tas of een klok. Online kunt u diverse aanbieders vinden van dergelijke diensten.

Bron: Fotografie tips

No comments so far!
Laat een reactie achter