20/12/2011
0

EgypteGenoeg vakantiegangers reizen elk jaar weer af naar Egypte vanwege de cultuur of hte mooie weer. De eeuwenoude pyramides en koningsgraven overal langs de Nijl die door het hele land stroomt is een enorme trekpleister, bekend over de hele wereld. Veel vakantiegangers genieten echter ook graag van de Egyptische zon aan het zwembad in een cocktail en bikini. Rond de kerst eens wat anders dan in het koude westen is ook eens lekker. Dus zowel voor culturele toeristen, die dit unieke land willen bezichtigen, als de zonaanbidders kunnen altijd terecht in Egypte. Maar het is goed mogelijke dat daar verandering in komt.

Politieke situatie

De islamieten hebben de verkiezingen gewonnen en zijn van plan om alcohol, bikini’s en gemengde baden te verbieden.  De Egyptische islamieten zijn het er niet over eens welk koers het land gaat varen zo zijn er diverse verschillende meningen tussen gematigde en conservatie islamieten.  Tijdens de verkiezingen wonnen de religieuze partijen met maar liefst 70 procent van de stemmen.

1364303900Zo heeft de ultraconservatieve Salafi- moslims aangegeven dat dat Egypte graag als strikt islamitische staat willen zien zoals Saoedi- Arabië.  Zo wil de partij alcohol,  vrouwen in bikini, gemengde baden en ongehuwde koppels die op dezelfde kamer slapen verbieden.  Er zijn ook partijen met andere meningen zoals het Moslimbroederschap, goed voor 47 procent van de stemmen, die een meer gematigde lijn hebben.  Het huidige beleid is lange tijd juist gericht op de conservatieve krachten van land omdat er werd gevreesd voor een negatief effect op het toerisme.

Toerisme

Egypte merkt dat de ontwikkelingen omtrent de verkiezingen niet gunstig uitpakken zo zijn er dit jaar al beduidend veel minder mensen op vakantie gegaan richting Egypte. Verwacht wordt dat ook dit percentage nog verder af zal nemen. Egypte zal goed na moeten denken over de consequenties aangezien toerisme toch van levensbelang is voor het land.

No comments so far!
Laat een reactie achter